Fajita de civada

Les delicioses fajitas mexicanes es poden elaborar amb més ingredients dels que a vegades ens pensem. El problema que presenten les fajitas convencionals rau en què estan elaborades a partir de cereals refinats i altres ingredients poc saludables i amb escàs interès nutricional.

En aquest cas proposem omplir la coqueta amb civada integral. Aquest és un cereal molt energètic i complet en macronutrients. No conté gluten pròpiament, sinó una proteïna similar al gluten del blat, però que pot ser tolerada per gran part dels celíacs i persones amb sensibilitat al gluten. És important, en aquest cas, assegurar que la civada tingui certificació sense gluten, ja que en alguna ocasió, aquest producte pot contenir gluten del blat per contaminació creuada.

Per completar l’interior de la fajita recomanem: un imprescindible, el pebrot, una bomba de vitamina C, acompanyat d’alga kombu i gingebre fresc, que ajuden a estovar la pellofa del cereal fent-lo més digestiu i escurçant el temps de cuinat.

 

Descarrega la recepta en pdf: Fajita de civada